Manifest sobre la Setmana de la Ciència Crítica a la UAB

Aquesta setmana que comença (11 – 15 d’Abril de 2016), l’Assemblea de Ciències i Biociències de la UAB organitza la Setmana de la Ciència Crítica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); una sèrie de xerrades i debats que pretenen fomentar a la reflexió sobre la ciència actual i l’ètica que se’n deriva.
S’ha anunciat recentment la presència de Josep Pàmies, autoanomenat defensor de les teràpies naturals, en el sí de la Setmana de la Ciència Crítica. Aquest horticultor i activista enalteix el poder curatiu de les plantes i llença afirmacions tan polèmiques com que “el SIDA és mentida” o “el VIH no existeix”.
Des de l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC), com a organització científica amb gran pes universitari, ens congratulem que la UAB potenciï la celebració d’esdeveniments organitzats des del teixit associatiu.
No obstant, denunciem fermament la presència de pseudocientífics en aquest tipus de conferències de caire científic. La ciència és, per definició, objectiva i demostrable. Els interessos personals no hi tenen cap lloc i cal lluitar col·laborativament per mantenir-los apartats.
En aquesta tasca necessària i constant, l’ASBTEC vol mostrar tot el seu suport i adhesió a la resta d’institucions i col·lectius que han expressat obertament la seva disconformitat i rebuig a la participació d’individus com aquest en esdeveniments científics. La crítica és imprescindible per aconseguir que la ciència desenvolupi plenament la seva funció però, sense fonament, aquesta crítica perd tot el seu poder constructiu.
A Cerdanyola del Vallès, 09 d’Abril de 2016

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.