Esmenes Llei de Ciència de Catalunya

El passat Juliol de 2020, va començar el procés d’esmenes a l’Avantprojecte de Llei de Ciència de Catalunya. Des d’ASBTEC, vam fer una crida a tots els socis, per tal que aquells que tinguéssiu res a esmenar, poguéssim fer-ho junts, i presentar així unes esmenes conjuntes des de la nostra associació. Recentment, hem sigut contactats pel grup parlamentari de la CUP, comunicant-nos que tot aquest procés d’esmenes segueix endavant, i que des de la Generalitat, estaven contactant a tots els grups que havien aportat esmenes, per tal de tenir una oportunitat de posar veu al treball realitzant anteriorment.

Així doncs, avui dia 14 de febrer, dia tan assenyalat, hem tingut una cita amb el Parlament. Esperem que les esmenes realitzades hagin fet pensar als representants polítics i siguin tingudes en consideració, perquè ben aviat puguin posar-se en marxa i modificar les condicions laborals tots els científics. Aquesta ha sigut la segona de les sessions d’esmenes previstes a la Llei de Ciència de Catalunya, i encara en queden on podran assistir-hi representants de diferents associacions i col·lectius. A l’anterior sessió, van tenir veu els actuals rectors de les universitats públiques catalanes, que van aportar la seva visió del text legal.

Mentrestant l’aparell polític fa la seva feina, podeu veure en el següent enllaç el vídeo de la compareixença al Parlament del nostre Vocal de Delegacions i encarregat del projecte de les esmenes, en Marc Bernaus i Esqué.

També podeu conèixer les esmenes que es van realitzar i l’avantprojecte de llei portat a debat, a través dels següents enllaços.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *