Jornada entrega de premis Pipetearte

Participants de Pipetearte, d'esquerra a dreta, Berta Manzano, Jokin Ezenaro, Sara González, Lara Vives i Jacqueline Rodríguez
Guanyadores i jurat de Pipetarte, d'esquerra a dreta, Berta Manzano, Sara González, Daniel Fernández en representació d'Ángel García i Joan Vilà
Xerrada de divulgació a càrrec dels organitzadors i col·laboradors, d'esquerra a dreta, Daniel Fernández, Joan Vilà i Daniel Schorn.
Escultures dels participants en la primera edició del concurs.

Ahir va tenir lloc la jornada d'entrega de premis del concurs Pipetearte, que hem organitzat des de l'ASBTEC. Aquesta iniciativa ha sorgit des dels laboratoris d'investigació de la Universitat Rovira i Virgili, on hem pogut comprovar de primera mà tots els residus plàstics que es generen en investigació en el dia a dia.

Així doncs, hem volgut dur a terme aquesta iniciativa per a fer crítica social a tots aquest residus que generem des dels laboratoris. Aquesta primera edició de Pipetarte ha comptat amb la participació de sis concursants, on s'han pogut veure obres tan diverses com una catedral, un abre i fins i tot una estació petrolífera.

El primer premi ha esta per a Berta Manzanas Calo, estudiant de Ciències Ambientals de la UAB, amb l'obra anomenada «Coevolució», i representava un colibrí pol·linitzant una flor “per reivindicar que paral·lelament a l’evolució tecnològica s’ha d’evolucionar també cap a la reutilització i reciclatge dels residus”.

Paral·lelament, aquesta iniciativa ha tingut la seva vessant divulgativa a través de les xarxes socials, a instagram @pipetearte, on hem creat infografies sobre els diferents tipus de materials aportats al concurs per a fer les escultures.

El segon premi ha estat per a Sara González Subías, estudiant de 4rt d'ESO, amb l'obra anomenada «Vida marina», que ha representat un dels animals que està més perjudicat per la presència de plàstics al seu medi, el mar.

El tercer premi ha estat per a Ángel García Pizarro, investigador predoctoral del grup Isens, de la URV. L'obra anomenada «Origen» representa una plataforma petrolífera on s'extreuen les matèries primeres on es creen aquests residus plàstics.

Tot plegat ha estat una jornada d'art, ciència i reflexió sobre la situació actual del plàstic al medi ambient, i les futures vies de reciclatge més sostenibles que ens ofereix la investigació per part de Daniel Schorn i Daniel Fernández. També vam comptar amb la participació de Joan Vilà que ens va explicar la seva trajectòria i procés de creació artística amb materials reciclats com ferro i fusta i va ressaltar la importància d'aquest tipus d'iniciatives per a la reutilització de plàstics en el dia a dia. En acabar vam poder degustar una selecció dels vins produïts al Mas dels Frares, finca de la Facultat d'Enologia.

El concurs Pipetearte ha comptat amb el patrocini de la Facultat d’Enologia de la URV, el Centre Tecnològic del Vi (VITEC) i Jóvenes Investigadores Químicos, Real Sociedad Española de Química, i també amb la col·laboració de la Unitat de Comunicació de la Ciència (ComCiència) de la URV.

 

 

Patrocinadors de l'esdeveniment:

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *