X Jornades de Biotecnologia de Catalunya a la UB

Aquest passat cap de setmana han tingut lloc, al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, la desena edició de les Jornades de Biotecnologia de Catalunya. En aquesta edició, s'han combinat diferents xerrades sobre investigació de la mà de Pau Marín i Alícia Invernón del grup Vesiprod de iGEM, i la de Daniel Ortega de l'Institut d'Investigació en Leucèmia Josep Carreres; amb dues taules rodones de professionals i d'ex-alumnes de màsters.

Durant tota la jornada de dissabte, tant a la Sala Paranimf com al Claustre, els socis i assistents van poder trobar tant orientació professional de cara a continuar els seus estudis universitaris de grau en biotecnologia i biociències, com exemples reals de professionals, que han passat per la seva situació fa uns anys i, com ells i elles, van haver de prendre decisions importants.

Aquesta edició de les Jornades es va obrir amb una taula inaugural, on vam comptar amb la presència de l'Excel·lentíssim Rector de la Universitat de Barcelona el Joan Guàrdia Olmos, que va fer incís en la potencialitat dels i les estudiants de biotecnologia, com a referent per a liderar el futur. Seguidament va dedicar-nos unes paraules en Melqui Calzado Vinardell, Senyor Director del Màster en Biotecnologia de la Salut de CESIF, sobre la motivació i l'empenta que hem de guardar com a professionals en biotecnologia i la medicina. Finalment, el President de l'ASBTEC, el Daniel Fernández Vázquez, va fer memòria sobre la trajectòria d'aquest esdeveniment des dels seus orígens allà pel 2010 a la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, i va incentivar als assistents a aprofitar totes les oportunitats que se'ls presentin com les jornades, per fer contactes i amics pel seu futur.

La Jennifer Vázquez, la Marta Aguado, la Magalí Palau i la Estefanía Fernández, van obrir la primera taula rodona amb professionals, donant respostes clau sobre com trobar beques de doctorat, diferents sortides laborals reals en el món de la indústria, el màrketing mèdic i farmacèutic. Després d'una pausa per dinar on els assistents van poder gaudir de càtering, es va reprendre la sessió amb la segona taula rodona, moderada també per la Marina Lorente, i amb la participació de la Natàlia Segura, la Sandra Blázquez, la Irene Domingo i la Carla Carrancio. En ella, els assistents van poder conèixer quins màsters eren més adients segons el seu perfil, i decidir-se sobre pros i contres de començar un programa de doctorat.

Tot plegat per a finalitzar l'acte, vam comptar amb una sessió de speed meeting, on hi va haver un contacte més directe amb els ponents, la Candela Ruiz de Villa, la Nour Hammouch, la Laia Garcia i el Francesc Dosrius i van sorgir altre tipus de qüestions i dubtes.

A partir del coffee break a mig matí, al claustre s'hi van poder consultar els diferents stands d'empreses i universitats patrocinadores de l'esdeveniment, com Talento-EPHOS, CESIF, i la Facultat d'enologia de la URV; coneixent l'oferta de màsters tant públic com privats i de diferents temàtiques com mèdiques, farmacèutiques i de tecnologia alimentària i enològica. Des d'ASBTEC, volem agrair-los especialment la seva col·laboració en aquest esdeveniment.

 

En resum, els assistents van poder gaudir d'un dia ple de biotecnologia, investigació i resoldre enigmes pel seu futur professional. Per part d'ASBTEC, ens trobem molt agraïts pels 50 assistents que van confiar amb nosaltres i només podem tenir la vista fixa en la propera edició de les jornades l'any que ve. 

A continuació us deixem unes imatges per a que us feu una idea de com van anar!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *