Cursos bioestadística d’ASBTEC

Avui volem compartir-vos les fotografies dels cursos que recentment s'han impatrit a les intal·lacions de la URV des d'ASBTEC. Els doctorands del Departament de Química analítica i química orgànica, de la Facultat d'Enologia de la URV, Jokin Ezenarro i Daniel Schorn; han impartit aquest mes de maig dos cursos sobre coneixements de bioestadística.

El primer ha sigut una introducció a l'utilització del programa Matlab, per al tractament de dades biològiques i la creació de gràfiques per a publicacions. Com treballar-hi amb el programa, el tipus de funcions i executar-les, la creació de PCA (Anàlisis de Components Principals), PLS (Regressió de Mínims Quadrats Parcials), entre altres.

El curs d'excel, ha permès als assistents aprofundir més en aquesta eina d'ús quotidià, sobretot treballant en la regressió univariant i mètodes ANOVA, t-test, F-test, etc. Els cursos s'han impartit tant a les instal·lacions de la URV per a tots aquells estudiants més propers, i també online per a la resta que no han pogut desplaçar-se.

Per la bona acollida d'aquesta primera edició, properament es plantejaran diferents parts dels cursos ampliant els coneixements impartits, així com d'altes. Si voleu estar assebentats, feu-vos socis i no us perdeu cap activitat!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *