Curs d’alcohols

Tot just arrenquem aquest curs amb més empenta que mai, portant-vos un curs formatiu en el que podreu aprofundir més els vostres coneixements sobre biotecnologia de microbiana. En concret en aquest Curs d'alcohols aprendreu sobre producció i investigació enològica, cervesa, destil·lats i altres fermentats. Es tractaran aspectes sobre matèries primeres, microbiologia i metabòlica de la fermentació alcohòlica, des d’etapes prefermentatives fins a l’embotellat del producte.

Un cop introduït els diferents temes, s’abordaran els reptes actuals que presenta la biotecnologia en aquest camp. Veurem les diferents solucions que s’han desenvolupat durant els últims anys per adaptar els productes fermentats a les exigències de la indústria alimentària actual.  La diferenciació del producte en un mercat competitiu, el control microbiològic durant la criança i el canvi climàtic, són alguns dels reptes que s'en parlaran en aquest curs.

S'impartirà els propers dies 16, 18, 20 i 26 d'octubre i tindrà lloc a les instal·lacions de la Universitat Rovira i Virgili, al Campus Sescelades i constarà de part teòrica i pràctica, incloent-hi tastos de vins i destil·lats. Els docents participants seràn Aitor Balmaseda Rubina, investigador del grup de recerca Biotecnologia Enològica; la Candela Ruiz de Villa investigadora del grup de Biotecnologia Microbiana dels Aliments i el Francisco López Bonillo, catedràtic investigador del grup de Tecnologia dels Aliments.

 

A continuació us deixem l'horari que tindrà el curs:

 • Dilluns 16, (Aitor):
  • (Aula, 17-20h): introducció teòrica al vi, cervesa i sidra.
  • (Laboratori, 18-19h): començament d'una fermentació.
 • Dimecres 18, (Aitor):
  • (Aula, 17-20h): avenços en investigació.
  • (Laboratori, 18-19h): seguiment d'una fermentació.
 • Divendres 20, (Candela): 
  • (Laboratori, 17-18h): analítiques químiques de vins.
  • (Sala de Tast, 18-20h): teoria de tast, sessió de tast de vins i sidra.
 • Dimarts 26, (Francisco):
  • (Sala de Tast, 18-21h): sessió de destil·lats, teoria i tast.

Si voleu apuntar-vos, us deixem l'enllaç a continuació on podreu comprar les entrades. Si us feu socis gaudireu de descompte també en aquest curs, correu abans que s'esgotin les places… són limitades! Ja teniu disponibles les entrades al següent enllaç! Haureu de entrar com a socis o no socis i comprar el producte del curs d'alcohols.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

4 ideas sobre “Curs d’alcohols”