Resum any 2022-2023

Arribant l'agost i tancant aquest any 2023, a l'ASBTEC volem fer balanç de tot el que hem anat vivint i succeïnt juntament amb els nostres socis.

Aquest octubre, tot just començar l'any, vam tenir lloc la primera edició del concurs de plàstic reciclat Pipetearte a la Universitat Rovira i Virgili, un projecte nascut des d'ASBTEC, amb una bona acollida i que ha permès conscienciar sobre tota la quantitat de plàstic que es genera en investigació en el dia a dia. Si us vau quedar amb ganes de participar, ja estem preparant la propera!

El novembre va venir carregat amb dos actes de gran calibre. Els dies 12 i 13 va tenir lloc el VII Encuentro de Biotecnólogos del Norte de España, a la ciutat de Pamplona, organitzat per Navbiotec, on vam tenir l'oportunitat de conèixer el sector biotecnològic de Navarra i trobar-nos amb els estudiants de la resta de CCAA del nord de la península.

Al final del mes el dia 26 vam tenir cita a Barcelona on van ser la X edició de les Jornades de Biotecnologia de Catalunya. A l'Hospital Clínic, vam parlar sobre sortides professionals pels estudiants d'últim tram de la carrera i màsters de tota Catalunya.

 

 

Seguint el curs ja entrats al 2023, part de la Junta Directiva va desplaçar-se al març a Salamanca per a assistir a la Reunión de Asociaciones Miembro de Febiotec, representant a Catalunya, debatint sobre temes que afecten a la resta d'associacions que hi ha per tota d'Espanya, la organització de diferents congressos en marxa, etc.

En tornant de Salamanca, vam coorganitzar i participar a Tarragona de la calçotada d'estudiants de la URV, i la Festa Major de la URV, on vam informar a tothom qui s'hi va apropar sobre els actes plantejats i els avantatges d'associar-se.

I per anar acabant l'any, abans de començar època d'exàmens al juny vam realitzar dos cursos relacionats amb la Bioestadística. Ambdós cursos iniciatius, el primer més centrat en l'aplicabilitat de Matlab i el seu funcionament per al tractament de dades biològiques, i el segon per ampliar els coneixements estadístics d'excel en quant a regressió univariant i ANOVA.

Finalment, del 12 al 15 de juliol ha tingut lloc a Badajoz la XVI edició del Congreso Anual de Biotecnología, BAC. Hem pogut retrovar-nos amb estudiants d'anteriors congressos i edicions, conèixer a professionals de tot arreu, fer contactes, exposar les nostres investigacions, comptar amb les ponències del premi nobel Brian Kobilka i dels catedràtics José Miguel Mulet i Philip Cohen, gaudir de la gastronomia extremenya i portuguesa, entre altres.

 

Resumint, creiem que ha sigut un any ben replet d'actes i ocasions per crèixer professionalment, estar al dia, fer amistats i trobar conèixer una mica més al camp al que ens volem dedicar com a biotecnòlogues i biotecnòlegs… Si us heu perdut alguna d'aquestes oportunitats, us recomanem seguir-nos a xarxes i associar-vos, per gaudir de tots els avantatges i estar al dia del que es mou pel panorama biotec.

Des d'ASBTEC us desitgem molta sort tant si acabeu la carrera, màster, o tot just comenceu un doctorat o feu el salt al món laboral, i us recordem que no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol dubte. Ens veiem en tornar de vacances!

 

 

Salut i biotec!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *